skip to Main Content

NuCAD zorgt ervoor bij te blijven. We houden onze kennis up to date omdat de bouw voortdurend in beweging is. Nederland moet van het gas af en we hebben ons voorbereid daarop om de juiste antwoorden te kunnen geven en deze toe te passen. Het bouwbesluit is niet alleen een dik boek maar vooral de leidraad om mee te werken.

 

Bouwvergunning nodig? Stuur een mailtje naar info@nucad.nl en we beginnen morgen met het uitwerken van uw project.

Tijdens de ontwerpfase komen de mogelijkheden die 3d digitaal ontwerp biedt goed van te pas; in drie dimensies zijn de voor- en nadelen van een ontwerp veel sneller duidelijk.

Als voordelen van 3D over 2D zou je kunnen denken aan de volgende punten:

  • Door ruimtelijk inzicht is een 3D gebouwmodel vele malen sneller duidelijk als een 2D tekening. Klanten en opdrachtgevers zullen een gebouw sneller ‘snappen’ en de architect kan zijn plan beter verkopen.
  • De onderlinge communicatie over een gebouwmodel wordt verbeterd. Een 3D model is op één manier te interpreteren. 2D tekeningen kunnen verkeerd ‘gelezen’ worden.
  • Ontwerpbeslissingen kunnen met een 3D model sneller worden gemaakt dan met een 2D model. De ruimtelijke werking van een gebouw is veel sneller duidelijk.
  • Faalkosten. Met 3D worden fouten voorkomen die met 2D wel gemaakt zouden kunnen zijn, bijvoorbeeld bij aansluitingen van verschillende elementen. Hierdoor worden in de uitvoering kosten bespaard.
  • Als producenten van bouwmateriaal met 3D gegevens werken zorgt het aanleveren van 3D gegevens ervoor dat zij het product exact zo zullen maken zoals de architect het bedoeld heeft. Ook worden conversie kosten van 2D tekening naar 3D model bij de producent geminimaliseerd, waardoor het eindproduct goedkoper kan worden.
  • 3D printen. Als in de nabije toekomst 3D printen betaalbaar wordt kan het 3D model geprint worden. Het tijdrovende maquette maken is dan bijna niet meer nodig.
  • Elke wijziging die wordt gemaakt in het 3D model wordt direct verwerkt in alle 2D tekeningen. Dit levert een enorme tijdsbesparing Elementen hoeven niet op elke tekening opnieuw te worden getekend.
FreelanceTekenaar – NuCAD – Arkey Adomi Slider 5
FreelanceTekenaar - NuCAD - Arkey Adomi Slider 5
FreelanceTekenaar - NuCAD - Arkey Adomi Slider 4
FreelanceTekenaar - NuCAD - Arkey Adomi Slider 3
FreelanceTekenaar - NuCAD - Arkey Adomi Slider 2
FreelanceTekenaar - NuCAD - Arkey Adomi Slider 1
FreelanceTekenaar – NuCAD – Arkey Adomi Slider 5FreelanceTekenaar – NuCAD – Arkey Adomi Slider 4FreelanceTekenaar – NuCAD – Arkey Adomi Slider 3FreelanceTekenaar – NuCAD – Arkey Adomi Slider 2FreelanceTekenaar – NuCAD – Arkey Adomi Slider 1
Back To Top